YAĞ DOLGUSU, YAĞ ENJEKSİYONU
Zamanla göbeğimizde yağlar artarken yüzümüzde azalır. Kendi fazla yağ dokumuzun azaln bölgelere taşınması harika bir olaydır. Göbek çevresinden alınan ve özel işlemlerden geçirilen bu yağlar yüzde gerekli alnalar enjekte edilebilir.
KÖK HÜCRE TRANSFERİ NE DEMEKTİR?
Gerçek kök hücre en kolay yağ dokusundan alınır. Bunun içinde en kolay yer karın bölgesidir. Peki kök hücrelerin özelliği nedir?
· Kendi kendini yenileyebilme
· Bozuk dokulara göçen ve tamir eden
· Kendi yedeğini alabilme
· Başka hücrelere dönüşebilme
· Doku rejenerasyonunda (yenilenme ve tamir) görev alma
Tabi biz burada estetik uygulamalardan bahsediyoruz. Kanser tedavisi gibi amaçlarla yapılan kök hücre nakli bambaşka bir konudur. Kök hücreler yağ hücresinin içinde ya da SVF (Stromal Vasküler Faktör) olarak da taşınabilir. Her ikisinde de göbek çevresindeki yağlar kullanılır.
YAĞ ENJEKSİYONU İÇİN YAĞLAR NEREDEN ALINABİLİR?
Fazla yağlar en çok göberk çevresinde vardır. Ama aşk tutamaçları, uyluk iç yüzü ve kalçadan da alınabilir. Yağlar alınırken dikkat ettiğimiz nokta alınan bölgede bir çöküklük veya çirkin görüntü oluşturmmaktır.
YAĞ DOLGUSU NERELERE YAPILABİLİR?
EN çok yüze ve ememeya yapsak gereken her cilt bölgesinin altına yapılabilir. Dolgu ve kamuflaj amaçlı olarak
*Alna
*Şakaklara
*Göz altlarına
*Elmacık kemiğnin üzerine
*Burna
*Nazolabial oluklara
*Marionette çizgilerine
*Kulak Önlerine
*Çene kontürü (jawline) yapmak amacıyla alt çene köşe ve kenarlarına
*Çeneyi uzatmak için alt çene ucuna
*Eksik dokuları doldurmak amaçlı yarık dudak ameliyatının izleri altına
*Eksik dokuyu doldurmak için travma sonrası göz ve ağız kaslarının üzerine.
*İmplantı saklamak için meme iç yüzlerine
*İz olan bölgede izin altına
YAĞ DOLGUSU NE AMAÇLA YAPILIR?
*Yenilenme(Rejüvenasyon)
*Doldurma
*Yapışıklığı açma
*İzi azaltma
YAĞ DOLGUSU KALICI MIDIR?
* Yağ dokusu transferi sonrası konulan yağ greftleri kendine bir yer arar ve yeni yerine tutunmaya çalışır. Bunlardan bir kısmı tutunamaz ve vücut tarafından dışarı atılır. Bir miktarı ise kalıcı olarak yeni yerinde var olmaya devam eder.
*Klasik dolgularda kaç mililitre yaptıysak o miktar orada 9-24 ay kalır ve jelöz formundan dolayı konulduğu gibi kalmaya meyillidir.
*Yağ dolgusu ise daha akışkandır ve konduğu yerden başka yere göç edebilir. Kesin yüzde vermek mümkün değil ancak %10-30 arasında kalıcı olduğu söylenebilir.
YAĞ ENJEKSİYONU SONRASI SÜREÇ NASIL İŞLER?
Ameliyattan hemen sonra dolgudan ve inflamasyondan dolayı yağ konulan yer şişer. Birkaç hafta gerçekten şiş bir yüz ile gezmek zorunda kalabilirsiniz. Sonrasında sadece yağ kalır ve ama o da zamanla eriri ve atılır. Yaklaşık ikinci aydan sonra işlem nihai haline kavuşmaya başlar. 6-12 aydan sonra kalan kısım artık kalıcıdır denilebilir.
YAĞ DOKUSUNUN AVANTAJLARI NELERDİR?
*Alerjik değildir.
*Yabancı madde içermez
*Yenileyici ve onarıcıdır.
*Tarifi zor ve özgün bir gençleşme sağlar.
YAĞ TRANSFERİNİ TEKRARLAMAK GEREKİR Mİ?
*Yağ transferinden hemen sonraki aylarda insanlar o dolgun hali çok beğenirler ve hep böyle olsun isterler. Yani bunu severler. Zamanla eridikçe prosedürün tekrarlanmasını isterler. Mevcut yağ dokusu izin verdikçe işlem tekrarlanabilir.